Miška Macho: Z prvej hodiny s Ninou som odchádzala plná radosti a pokoja

29.12.2020
·
Nina Menkynová

Pochádzam z Banskej Bystrice, študovala som v Prahe, no a s Bratislavou som nemala vôbec žiadne pojítko. Prisťahovala som sa sem kvôli manželovi. Môj milovaný muž väčšinu času v práci, rodina ďaleko. Často som sa cítila sama. Som matkou 6 ročných dvojičiek Elka a Miška a 3 mesačnej dcéry Elizy. Bolo veľmi náročné vychovávať chlapcov, ale pomocou yogy som našla rovnováhu vo všetkom. 

Vyskúšala som desiatky učiteľov yógy, ale len pri Ninke a pri jej yoge som cítila niečo iné. Niečo čarovné. Úplne som sa do tejto kombinácie zamilovala a odovzdala sa jej. Z prvej hodiny s ňou som odchádzala plná radosti a pokoja. Zistila som, že ma inšpiruje a „nakopáva“  spoznávať yogu, hlbšie. Nina má v sebe jemnosť, ženskosť, eleganciu, empatiu, pokoru. Ona je mojou drahou učiteľkou, ktorú zbožňujem. Priniesla mi do života moje „veľké ženy“ a priateľov, ktorí sú pre mňa veľmi dôležití, dávajú mi silu, lásku, oporu, veľakrát mi poradia a podržia ma, rozosmejú.. 

Spolu s mojou rodinou je táto komunita ľudí s Ninkou pre mňa najviac a ďakujem za všetky spoločné chvíle. Ďakujem za nový domov, ďakujem, že môžem byť šťastná.

- Written by Miška ❤️


Príbeh ľahký, radostný, usmiaty.. Príbeh taký úprimný - od srdiečka 💞.. 

Už pred viacero rokmi, jeden večer po yoge prišla ku mne dovtedy nenápadná Miška. A opýtala sa ma otázku, ktorá mi zmenila svet: “Možem ťa objať?”
A pokračovala: “Tak veľmi ľúbim teba a tvoju yogu!”
V jej náručí som si zažila, že sa objatí nemusím báť. 
Zažila som si, akú majú silu.
Akú silu má spontánnosť.
Akú silu má PREJAVENÁ emócia. 
Aj to, aké je to krásne, dovoliť si niekomu (či žene, či mužovi) povedať “ľúbim ťa”, keď to zacítim.. 
Nedávať si filter, nezastaviť pocit, keď príde. Nenechať zvíťaziť hanbu.. 

Kto Mišku pozná, dá mi za pravdu. To vniesla a stále vnáša medzi nás všetkých. 
Aj to, že yoga pozná len málo obmedzení.. Že sa dá stáť na podložke aj so zopár týždňovým novorodeniatkom a dvoma ďalšími divochmi za chrbtom😅. 

Ďakujem Mišička, že otváraš často brány “tabu” území - spontánnosti, lásky, dôvery, aj intimity... 
Čohosi, čo má tú OZAJSTNÚ ľudskú hodnotu!

- Written by Nina 💙