Ninka Dúcová: Moja cesta k yoge nebola vôbec jednoduchá

11.11.2020
·
Nina Menkynová

Nie je to tak dávno, čo za mnou prišlo chudulinké, uplakané dievčatko s okúsanými nechtami. Nepozerala do očí, nepozerala na svet, nerozprávala.
Za obdobie, ktoré Ninku poznám, prešla neuveriteľne náročnou cestou - plnou pádov a vstávaní, úsmevov a sĺz, tvrdej práce na sebe.

Aj keď to ani dnes nie je o boji trvalo vyhratom, jej úsmev často usmeje iných, jej pohľad na svet je plný vedomej vďaky a jej objatia sú srdečné a z hĺbky dušičky.
Yogou žije a dýcha a myslím, že tak, ako mne, aj Ninke yoga v živote poskytuje útočisko, často až domov a bezpečie.

🙏🏻 Ďakujem, Ninuška, za to, že svojou cestou ukazuješ, že život, naše telo a postoj k nemu sú tak vzácne dary, s ktorými sa nemá zahrávať.. 🙏🏻

- Written by Nina

Moja cesta k prvej hodine yogy nebola vôbec jednoduchá. Bolo to v časoch keď má sprevádzala anorexia, depresie, úzkosti. K Ninke som chodievala a aj doteraz chodím na terapie a o yoge mi hovorila často. No urobiť niečo pre seba práve v tom smutnejšom období bolo pre mňa absurdné a príliš nekomfortné.
No niekde sa to zlomilo a skúsili sme prepojiť yogu s terapiou.
Už po prvej hodine sa začalo so mnou niečo diať. Začala som byť pokojnejšia a úzkosti utíchli.
Začala som vnímať svoje telo a ľúbiť ho presne v takej podobe akej je, stalo sa mi kamarátom a nie strachom.
Začala som dýchať, byť vedomá a teda žiť v prítomnosti.
Viem pevne stáť napriek tomu, že niekedy je ťažké udržať balans. A síce som ešte mladá, ale po dlhom hľadaní som sa konečne našla.

A aj keď po anorexii prišla bulímia a telo a s ním aj pohľad na seba sa zmenili a bolo to opäť náročné, v yoge som vytrvala a všetko sa postupne dáva do poriadku, a ja sa napriek všetkému stále mám rada.
Žiaden liek, lekár, ani liečenie mi nepomohli tak ako Nina a jej yoga.
Ďakujem Ninke, jej yoge a taktiež každému z yogovej komunity, do ktorej cítim, že patrím aj ja, malá Nina, ale už nie tá uplakaná, schúlená a uzavretá, ale vzpriamená, s pohľadom pred seba, otvoreným srdiečkom a s úsmevom na tvári, ktorá žije život naplnený láskou, v radosti a ľahkosti.

- Written by “malá” Ninka ❤️